Επιστροφή στην αρχική σελίδα

''Γεύμα Φιλίας και συνεργασίας"

                          Γενικά  Φωτογραφίες   Βίντεο               

  Ένα γεύμα φιλίας και συνεργασίας οργάνωσαν οι μαθητές της Τρίτης τάξης του σχολείου μας την Τετάρτη 6 Μαρτίου, ημέρα που έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια μέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού και της σχολικής βίας.

  Οι μικροί μαθητές μας με βιωματικό τρόπο ανακάλυψαν αξίες ζωής όπως ,της συνεργασίας, της αρμονικής συνύπαρξης, του σεβασμού, της υπομονής, της υπευθυνότητας και της γενναιοδωρίας.

 Στην οργάνωση του γεύματος βοήθησαν οι γονείς των μαθητών, που πρόθυμα μας πρόσφεραν μια μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων.

Οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες, ετοίμασαν το χώρο, έστρωσαν τραπεζομάντηλα, τοποθέτησαν πιάτα και ποτήρια στα τραπέζια, μοίρασαν τα φαγητά, διάλεξαν την κατάλληλη μουσική και δημιούργησαν ένα πολύ όμορφο περιβάλλον. Απολαύσαμε τα νόστιμα φαγητά, μιλήσαμε για τη σημασία ενός κοινού γεύματος και πόσα πράγματα κερδίζουμε. Το γεύμα έκλεισε με την τακτοποίηση του χώρου και την καθαριότητά του. Χωριστήκαμε με το σύνθημα που μας ενώνει ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ.

Η μέρα ήταν δημιουργική και ευχάριστη για όλους. Πετύχαμε τους στόχους μας που ήταν να γαλουχήσουμε τους μαθητές μας με απλές αλλά θεμελιώδεις αξίες ζωής σε ένα ασφαλές, ειρηνικό και δημοκρατικό σχολείο, ένα σχολείο χωρίς βία και φόβο. 

Υπεύθυνοι  Εκπαιδευτικοί:   Βασιλόπουλος Κων/νος - Κουτσανδρέα Αικατερίνη

Κατριμπούζα Διδάμη - Δελάγα Μαρία

 

 

 

         

Σχ. Έτος -  2018-19

Επιστροφή στην αρχική σελίδα