Επιστροφή στην αρχική σελίδα

 

"Kreatives Schreiben im schulischen DaF-Unterricht»"

                          Γενικά Εργασίες μαθητών Κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά Βίντεο δραστηριοτήτων                          

Δημιουργική γραφή στο μάθημα των Γερμανικών

Οι μαθητές της έκτης τάξης του σχολείου μας στο πλαίσιο του μαθήματος των γερμανικών ως δεύτερη ξένη γλώσσα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση καταπιάστηκαν με ένα πλήθος δημιουργικών συγγραφικών ασκήσεων με πρωταρχικό στόχο να προαχθεί η δεξιότητα της γραπτής έκφρασης στην ξένη γλώσσα.

Η δημιουργική γραφή μέσω των δημιουργικών συγγραφικών ασκήσεών της έδωσε κίνητρο στους μαθητές μας να γράψουν στην ξένη γλώσσα προάγοντας παράλληλα τη δημιουργικότητα τους. Έτσι λοιπόν με πηγή έμπνευσης το γερμανικό παραμύθι των αδερφών Γκρίμ <<ο βασιλιάς βάτραχος >> έγραψαν οι μαθητές μας με παιγνιώδη τρόπο  ένα τραγούδι που το τραγούδησαν, ποιήματα (konkrete Gedichte), και με ομαδοσυνεργατικό τρόπο, έτσι ώστε να εξασκήσουν και τη συνεργατική συγγραφή και μάθηση μια σειρά ποιημάτων που αφηγείται την υπόθεση του παραμυθιού. Παράλληλα έφτιαξαν κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά.

Η απλή ανάγνωση των κειμένων τους καταπλήσσει και αποδεικνύει τι είναι ικανοί να πράξουν ακόμα και στα πρώτα στάδια της εκμάθησης της ξένης γλώσσας όταν κατευθύνονται μεθοδολογικά και ειδικά όταν ο δάσκαλος δείξει σε αυτούς εμπιστοσύνη.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Ζήβα Μαρία - Καθηγήτρια Γερμανικών

Τάξεις:  ΣΤ' τάξη του 4ου Δ.Σ. Ιλίου

Σχ. Έτος -  2016-17

Επιστροφή στην αρχική σελίδα