4ο Δημοτικό Σχολείο ΙΛΙΟΥ Το βήμα των εκπαιδευτικών

4ο Δημοτικό Σχολείο ΙΛΙΟΥ

 

Διεύθυνση: Πολυτέκνων 20  Ίλιον

 Τηλέφωνο: 210-2612083 -  Fax: 210-2691536

 email: 4dimiliou@sch.gr

 

Το βήμα των εκπαιδευτικών

Άρθρο 8ο - 20/12/2009

«Υγεία  -->  Φοβία  -->  Ανελευθερία»

 

   Σήμερα Η1Ν1, χθες Χ3Ψ12, προχθές Γ2Ζ4,……. έλεος! Μη φάτε κοτόπουλα με το 1/3 της ..κουτσουλιάς τους,μη χαϊδέψετε σκίουρο, αν συναντήσετε αγελάδα, φτύστε την που σας πρόδωσε, μη φάτε συκωτάκια, μην τυλίξετε γαρδούμπες, κοκορέτσι τέλος, σπληνάντερο ούτε να το σκέφτεσθε, χοίρο, κοινώς γουρούνι, βλέπε παραπάνω στο Η1Ν1, μπριζόλες, πανσέτες, μπουκίτσες χοιρινές, αλίμονό σας, βλέπετε λαγό, βάλτε το στα … πόδια, κυνήγι κάθε είδους μην το πλησιάσετε,….κ.λ.π. …κ.λ.π. 

   Εν ολίγοις, σας έμεινε μόνο το αρνί και το κατσίκι, αλλά εδώ προσοχή, καθώς περνάμε στην προγενέστερη απαγορευτική φάση, αυτήν της χοληστερόλης, του ουρικού οξέος, των τριγλυκεριδίων, ….των, ….των!!

   Συμπέρασμα: Από δω και στο εξής η ανθρωπότητα πρέπει να διαγράψει απ’ τη διατροφή της το …….κρέας!!! Έτσι τουλάχιστον θέλουν να μας πουν τα διεθνή υγειονομικά κέντρα του δυτικού υπερεπιστημονικού συνδικάτου, που ασχολείται με την προώθηση και εγκαθίδρυση της αγωνίας, του φόβου και του τρόμου πάνω στο κυριακάτικο τραπέζι μας. Και για να γίνουν και πειστικότεροι επ’ αυτού, ιδού τι μας λένε: «να, ορίστε ρε καχύποπτοι, δε βλέπετε αυτές τις μαθηματικές παραστάσεις των χημικών στοιχείων που παραπέμπουν σε λοιμώξεις του αναπνευστικού, του ανοσοποιητικού…κ.λ.π., τις κοινώς λεγόμενες γρίπες που μας ταλανίζουν; Πώς λοιπόν δε μας πιστεύετε; Ορίστε λοιπόν, πάρτε γρίπες να ’χετε, αφού δε μας ακούτε!»

  -Ωραία λοιπόν, για να σας ακούσουμε! Και τι, παρακαλώ, πρέπει να κάνει ο κάθε φουκαράς, που τον κυνηγούν τα νοίκια, τα δάνεια, τα φροντιστήρια, οι φόροι, οι ΔΕΚΟ, τα Super Market, τα επιτόκια, τα τέλη, τα χαρτόσημα, οι φάκελοι…και…και, προκειμένου να μην πέσει ανάσκελα η φαμελιά του απ’ τη γρίπη αυτή;

  -Α, είναι απλό! Αρχικά αγόρασε τα παρακάτω 102 είδη καθημερινής υγιεινής: μαντιλάκια εμποτισμένα με ΜΖ3Η1(!), σπρέυ, θήκες, πάνες, μάσκες, υγρά, στερεά, αέρια, ψεκαστικά, ανακουφιστικά, αποτρεπτικά, κατασταλτικά, αντιλοιμωξιογόνα, αντιδιαβρωτικά, ….αντι…, αντι…., αντι….! Βλέπεις πόσο απλό είναι; Κατά δεύτερο λόγο, τρέξε, ακόμα εκεί είσαι, τρυπήσου, βελονίσου, θωρακίσου με το νέο υπερ-αποτελεσματικό πρωτογενές, βιολογικό, λευκό γαλάκτωμα των 10 δόσεων, εντός 24/ώρου(!), παρακαλώ, απ’ τ’ άνοιγμά του. Αυτό, με ένα απλό τσίμπημα είναι ικανό να σε κάνει να νιώθεις ότι εσύ, τώρα πια γλίτωσες, τα κατάφερες, μπράβο σου, θα ζήσεις! Θα ζήσεις πια ελεύθερος, μέχρι την επόμενη γρίπη, των ….δέντρων αυτή τη φορά!

   Έτσι, όποτε το σχεδιάσουν «εκείνοι», θα μάθουμε και για τη γρίπη των ….πλατάνων, το φτάρνισμα της βελανιδιάς, το βήξιμο της αχλαδιάς, το κλάμα της λεμονιάς, τη φαγούρα της νεραντζιάς….. Μέχρι τότε όμως, εσύ θα είσαι ασφαλής, υγιής –αν τη γλιτώσεις απ’ το ένα τοις χιλίοις- χωρίς φοβίες, χωρίς δεσμεύσεις….. Και μετά έπεται η συνέχεια….. Το λόγο θα έχουν τα ποτάμια, οι λίμνες, τα οροπέδια, οι κάμποι, ……..αχρείοι δολοπλόκοι, παγκοσμιοποιημένοι λοιμωξιολάγνοι του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, με στόχευση τον παγκόσμιο εκφοβισμό, εξανδραποδισμό των λαών. Έτσι οι τελευταίοι, οι ούτως ή άλλως υποθηκευμένοι, χωρίς αντίσταση, θα ξαναβάλουν την πλάτη τους στο χώμα, κοινώς ανάσκελα, αδυνατούντες να κατανοήσουν πώς γίνεται και ενώ δεν έφταιξαν ποτέ σε τίποτα,να καλούνται μια ζωή να λογοδοτούν φοβισμένοι, αμήχανοι, ανίσχυροι……..

   Λοιπόν, ώρα, συνάνθρωποι, να τελειώνουμε μ’ όλα αυτά τα πανηγύρια. Αρκετά πια! Ακούστε, λοιπόν, ερπετοειδώς υπονομευτικά παγκοσμιοποιημένα κατακάθια, σημαιοφόροι του πολιτικο-οικονομικού εκφοβισμού των λαών, υπέρμαχοι της σαδιστικοαλαζονικής επιστημοσύνης σας: ή σταματάτε να διασπείρετε λοιμούς, πνιγμούς, σεισμούς, καταποντισμούς απ’ τα βιοχημικά σας εργαστήρια εκεί στη δύση και –αποπροσανατολιστικά- αλλού ή αλλιώς δεν είναι μακριά η μέρα που με τον ένα ή άλλο τρόπο θα σβηστείτε απ’ το χάρτη οριστικά. Σας έχουμε από καιρό πάρει χαμπάρι, ξέρουμε πού το πάτε το θέμα και δε θα πέσουμε έτσι ….αμαχητί! Οι μάχες, το ξέρετε καλά εσείς αυτό άλλωστε(!), δεν κερδίζονται μόνο στα πεδία των μαχών, αλλά και σε άλλα πιο αποτελεσματικά επίπεδα. Ήδη, εδώ και δεκαετίες οι λαοί μελετούν, γράφουν, συγκρίνουν, προβληματίζονται και χειροκροτούν ή αποδοκιμάζουν έντονα μέσα απ’ την τέχνη του λόγου, τον πολιτισμό, τη φιλοσοφία. Μην υποβιβάζετε τις δυνατότητές τους, γιατί πάντα θα τους βρίσκετε μπροστά σας, αρχικά αποσπασματικά και προϊόντος του χρόνου όλο και πιο μαζικά και τότε, όταν αυτό το παγκόσμιο ποτάμι οργής ενωθεί και αντεπιτεθεί, δε θα σας φτάνει ούτε ο αποικισμός στο …φεγγάρι για να σωθείτε, ανδρείκελα του υποπολιτισμού που επιδιώξατε…… Σταματήστε τώρα και φροντίστε το ψωμί σας να το ξαναβγάλετε με το ξυπνητήρι στο κομμοδίνο σας κι όχι με το αίμα των ομοίων σας στην ξαπλώστρα της πισίνας σας……

   Εμείς λοιπόν, συνάνθρωποι, υγιώς σκεπτόμενοι –όσο ακόμη αντέχουμε- εραστές της υγείας και της ζωής, λέμε άμεσα όχι στα τεχνητά υποκατάστατα της παγκοσμιοποιημένης φοβίας μας. Λέμε τέρμα στο φόβο και την καχυποψία ανάμεσά μας, ανάμεσα σε μας και το φυτικό ή ζωικό μας βασίλειο. Αποφάσεις τώρα, με προσοχή πάντα, για μας και τα παιδιά μας. Ας τους αφήσουμε με άδεια χέρια, που πίστεψαν ότι για μια ακόμη φορά θα τους τα ακουμπήσουμε στα ταμεία τους. Με ένα μόνο τρόπο άμεσα θα σταματήσουν. Αν σταματήσουμε εμείς να δεχόμαστε και τους ιούς τους και τα εμπορευματοποιημένα αντίδοτά τους. Όσο τα ταμεία τους δε θα γεμίζουν απ’ τις προσδοκίες τους, τόσο, αλληλοσπαρασσόμενοι,θα αποδυναμώνονται εσωτερικά, απ’ τα τεράστια κεφάλαια που δαπάνησαν για το μαζικό εκφοβισμό μας. Γελάστε, με περίσκεψη, σε κάθε εισερχόμενη και δόλια υποκινούμενη εκφοβιστική και υπονομευτική χειραγώγηση. Συζητήστε, σχολιάστε, γράψτε, μεταδώστε την αισιοδοξία, δείξτε τους με το δάχτυλο και τότε έχετε κάνει το ισχυρότερο για το μέλλον όλων, αντιγριπικό εμβόλιο…

    Αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώσει και θα τελειώσει, όταν τους δώσουμε να καταλάβουν ότι ….δεν τα χαύουμε πλέον τα τερτίπια τους. Στη μαζική φοβία που μας επιβάλλουν και τον επακόλουθο ενδοτισμό για κατανάλωση, αντιτάσσουμε την ενημέρωση, τη γνώση και το ….φτύσιμο! Αυτό, μέχρι να ξανακουρδίσουν τα ξυπνητήρια στα κομμοδίνα τους, ταπεινωμένοι και υπερχρεωμένοι στην τράπεζα που εμείς αυτή τη φορά θα ιδρύσουμε και που θα την ονομάσουμε «Παγκόσμια Τράπεζα Αντίστασης των Λαών»….. και στην οποία θα κληθούν να καταθέσουν όλα  όσα επί μισό και πλέον αιώνα υπονομευτικά μας υφάρπαξαν, μας στέρησαν….. Και αυτά είναι τα ….πάντα μας! Είναι η ηρεμία μας, η ανθρωπιά μας, η χαρά μας, η υγεία μας, τα όνειρά μας, η ….Ελευθερία μας…!!!    


Ίλιον, 20-12-09
ΡΟΥΚΟΥΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
(Φιλόλογος)

 

email: roukdim@gmail.com

 

Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα ...

 

 

Φιλοξενία ιστοσελίδας από το sch.gr

 

Πνευματικά Δικαιώματα ® - 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου - 2003-2010