4ο Δ.Σ. ΙΛΙΟΥ

 

 

Η συμμετοχή μας στο κάλεσμα...

 

Το σχολείο μας, όπως και πολλά άλλα  σχολεία του δήμου μας, συμμετείχε στο κάλεσμα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Ιλίου και συγκέντρωσε τρόφιμα και παιχνίδια για τις οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες του δήμου μας.

    Η συμμετοχή των μικρών μας μαθητών, αλλά και των οικογενειών τους, στο κάλεσμα αυτό, ήταν συγκινητική. Από το υστέρημά του έδωσε ο καθένας ό,τι μπορούσε για αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Σκοπός όλων, ήταν να καταφέρουμε να περάσουν όμορφα τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας.

    Η προσφορά όμως του σχολείου μας δεν περιορίστηκε μόνο στη συγκέντρωση τροφίμων. Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης συμμετείχαν εθελοντικά στη διανομή τροφίμων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18/12/2012, στο χώρο του δημαρχείου.

    Οι μικροί μας εθελοντές έφτασαν στο χώρο του δημαρχείου συνοδευόμενοι από το Δ/ντή του σχολείου κ. Καραμήτο Δημήτριο και τη δασκάλα τους κ. Λάμπρη Βαρβάρα. Μόλις έφτασαν στο χώρο υποδοχής, οι υπάλληλοι του δήμου, δώσανε στα παιδιά να φορέσουνε τις στολές των εθελοντών. Κατόπιν, κατέβηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων στο υπόγειο του δημαρχείου, όπου παρακολούθησαν με απίστευτη ησυχία, την ημερίδα που γινόταν την ώρα εκείνη και η οποία αναφερόταν στην οικονομική κρίση και την τοπική αυτοδιοίκηση.

    Όταν ο αντιδήμαρχος  κ. Αυγουλάς Ευάγγελος, μας είπε ότι ήρθε η ώρα να βοηθήσουμε στο μοίρασμα των τροφίμων, οι μαθητές αποχώρησαν διακριτικά και ανέβηκαν στο ισόγειο του δημαρχείου όπου βοήθησαν τους υπαλλήλους της κοινωνικής υπηρεσίας στο έργο τους.

   Οι εντυπώσεις των μικρών μας μαθητών από τη συμμετοχή τους σε αυτή την προσπάθεια, ήταν μοναδικές. Προβληματίστηκαν, όσον αφορά το ολοένα αυξανόμενο πρόβλημα της φτώχειας και της ανεργίας στη χώρα μας, ευαισθητοποιήθηκαν απέναντι σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς αγάπης και τα οφέλη που αποκόμισαν από μια τέτοια εμπειρία, όπως τα ίδια παραδέχτηκαν, ήταν μοναδικά.     

    Ελπίζουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες να συνεχιστούν και στο μέλλον, αφού πέραν της ουσιαστικής βοήθειας σε συνανθρώπους μας, βοηθούν και τους μαθητές μας να αντιληφθούν βαθύτερα όλα αυτά που σε θεωρητικό επίπεδο διδάσκονται καθημερινά απ’ τους δασκάλους τους. Εμείς πάντως θα είμαστε εκεί, όταν και εφόσον ζητηθεί η βοήθειά μας.

                                                                         Ίλιον 18/12/2012 

                                                                     Η Δασκάλα της τάξης   

                                                                      Λάμπρη Βαρβάρα

 

 

Φιλοξενία ιστοσελίδας από το sch.gr

 

Πνευματικά Δικαιώματα ® - 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου - 2003-2012