Επιστροφή στην αρχική σελίδα

"ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΚΙΤΣΟΥ
«ΤΟ ΜΕΤΕΩΡΟ ΒΗΜΑ»
"

               Λίγα λόγια για την επίσκεψή μας στην Έκθεση    Φωτογραφίες από την επίσκεψη                               

Εργασία Γ -  Ε1  τάξης

Την Πέμπτη 12/5 περάσαμε πολύ ωραία! Η τάξη μας (Γ΄) μαζί με την Ε1΄ επισκεφτήκαμε μια έκθεση σκίτσου στο Σταθμό Συντάγματος που λεγόταν «Το Μετέωρο Βήμα». Είχε πολλά σκίτσα, όλα σχετικά με τους πρόσφυγες.

Όταν φτάσαμε μας περίμενε ο σκιτσογράφος Μήλας Παναγιώτης. Μας μίλησε πολύ ευγενικά και μας εξήγησε από πού άρχισε η έκθεση και ότι είχαν σκοπό να πάνε στις Βρυξέλλες όπου και παίρνονται όλες οι αποφάσεις. Μας διηγήθηκε γεγονότα από την έκθεση, όπως το περιστατικό με τους πρόσφυγες που την επισκέφτηκαν.
 Δύο κοπέλες με μαντίλες έγραφαν στο βιβλίο εντυπώσεων. Όταν τους μίλησε η μία έβαλε τα κλάματα κοιτάζοντας ένα σκίτσο που παρίστανε μια βάρκα στα κύματα. Δεν μπόρεσε να δει όλη την έκθεση, γιατί της θύμιζε τα πάθη της.
Μαζί με τον κ. Μήλα ήταν και ο σκιτσογράφος
Soloup.

Έπειτα  ξεναγηθήκαμε στην έκθεση. Βγάλαμε πολλές φωτογραφίες των σκίτσων. Όλα ήταν πολύ εντυπωσιακά. Οι εικόνες ήταν άλλες τρομαχτικές και άλλες θλιβερές. Έδειχναν τι περνούν οι πρόσφυγες στην προσπάθειά τους να φύγουν από την πατρίδα τους όπου και κινδυνεύουν. Κάποια σκίτσα σατίριζαν τους αρχηγούς των μεγάλων κρατών της Ευρώπης που αδιαφορούν για το δράμα των προσφύγων.  Καταλάβαμε ότι η μεγάλη αιτία της προσφυγιάς είναι ο πόλεμος.

Οι πρόσφυγες ζητούν καταφύγιο στην Ευρώπη κι αυτή τους αντιμετωπίζει  με αδιαφορία αλλά και απανθρωπιά, υψώνοντας συρματοπλέγματα στο δρόμο τους. 

Μας εντυπωσίασαν πολλά έργα όπως αυτά με τον μικρό (τρίχρονο) Αϊλάν, που πνίγηκε μαζί με τον πεντάχρονο αδερφό του και τη μητέρα του. Δυστυχώς έχουν πνιγεί πολλά παιδάκια στη Μεσόγειο στην προσπάθειά τους να ζήσουν μια ασφαλή ζωή.

Τέλος καθίσαμε όλοι μαζί και με τη βοήθεια και ενθάρρυνση των σκιτσογράφων ζωγραφίσαμε τα δικά μας έργα για τους πρόσφυγες. Ο Soloup μάλιστα έκανε ένα σκίτσο για το σχολείο μας και αυτό μας χαροποίησε ιδιαίτερα.

Με τα έργα αυτά θα συμμετέχουμε στην εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ, που θα γίνει στο Ίλιον με θέμα: «Κανείς δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας».

Η επίσκεψη αυτή θα μας μείνει αξέχαστη!

Ευχόμαστε κάποια στιγμή οι λαοί τις γης να ζήσουν όλοι ειρηνικά!

·       Οι μαθητές μου κι σ και με  τίτλο  ''Χρειάζεται  ό,τι δε χρε Τάξεις: Γ' - Ε' τάξη του 4ου Δ.Σ. Ιλίου

 Δέσποινα  

 

Σχ. Έτος -  2015-16

Επιστροφή στην αρχική σελίδα