Επιστροφή στην αρχική σελίδα

"ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΚΙΤΣΟΥ
«ΠΟΛΕΜΟΣ Α.Ε.»
"

               Λίγα λόγια για την επίσκεψή μας στην Έκθεση    Φωτογραφίες από την επίσκεψη                               

Επίσκεψη στην Έκθεση σκίτσου

Μια ξεχωριστή επίσκεψη πραγματοποιήσαμε σήμερα οι μαθητές της Γ΄ τάξης, επισκεφτήκαμε την έκθεση σκίτσου Ελλήνων και Πορτογάλων σκιτσογράφων στο σταθμό του Συντάγματος με τίτλο «Πόλεμος Α.Ε.»
Εκεί μας υποδέχτηκε ο σκιτσογράφος Μήλας Παναγιώτης, ο οποίος είχε υποδεχτεί και άλλους συμμαθητές μας σε προηγούμενη έκθεση για τους πρόσφυγες «Το μετέωρο βήμα», η Μαρία Τζαμπούρα (μ’ ένα τεράάάστιο χαμόγελο), ο Κουτσαντάς Σάκης με τον οποίο συζητήσαμε και για τα σκίτσα του, και ο Παπαγεωργίου Βασίλης, ο οποίος μας αφιέρωσε ένα σκίτσο και είμαστε πολύύύ χαρούμενοι γι’ αυτό!!!!
Με τον Μήλα Παναγιώτη προηγήθηκε μια σύντομη αλλά κατανοητή και κατατοπιστική ενημέρωση - συζήτηση για τις αιτίες του πολέμου και μετά ακολούθησε η περιήγησή μας στο χώρο. Τέλος δημιουργήσαμε και τα δικά μας έργα.
Φύγαμε απόλυτα ικανοποιημένοι και με την ευχή να μη χρειαστεί στο μέλλον, το πολύ κοντινό μας, να ξαναγίνουν τέτοιες εκθέσεις. Όμως νιώσαμε και περήφανοι που Έλληνες σκιτσογράφοι αναδεικνύουν θέματα όπως ο πόλεμος και η προσφυγιά και τις αιτίες που τα προκαλούν. Τους ευχόμαστε να ‘ναι πάντα καλά και δημιουργικοί.
Βέβαια εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία να δούμε τα εκθέματα στον σταθμό Συντάγματος και μετά να κάνουμε μια ωραία βόλτα στον Εθνικό Κήπο και να περάσουμε λίγες ώρες ξένοιαστου παιχνιδιού μέσα σ’ αυτή τη μικρή «όαση» της Αθήνας.
Τέλειωσε η εκδρομή μας περιμένοντας το λεωφορείο μπροστά στη Βουλή, αφήνοντας ήσυχα τα περιστέρια και μαθαίνοντας λίγα στοιχεία ιστορίας. (Σιγά μη χάσουν την ευκαιρία οι δασκάλες μας!!!)

·    

Τάξεις:  Γ'  τάξη του 4ου  Δ.Σ. Ιλίου

 

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικού: Παπαγεωργίου Δέσποινα

                                      Προβιά Αικατερίνη

 Δέσποινα  

 

Σχ. Έτος -  2017-18

Επιστροφή στην αρχική σελίδα