4ο Δημοτικό Σχολείο ΙΛΙΟΥ Εργασίες

4ο Δημοτικό Σχολείο ΙΛΙΟΥ

 

Διεύθυνση: Πολυτέκνων 20  Ίλιον

 Τηλέφωνο: 210-2612083 -  Fax: 210-2691536

 email: 4dimiliou@sch.gr

 

Εργασίες

 

"Βιβλία που διαβάσαμε"


ΤΑΞΗ Ε1’
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2008-2009

 

Υπεύθυνη εργασίας : κ. Παπαγεωργίου Δέσποινα

 

 

 

 

 

 

1ο βιβλίο

 

 

 

Τίτλος : Τα δέντρα μας
Συγγραφέας : Θέτη Χορτιάτη

Περίληψη

Σε αυτό βιβλίο οι πρωταγωνιστές είναι τα δέντρα .Μας μιλάει για την αγάπη που πρέπει να δείχνουμε στα δέντρα και στο περιβάλλον .Δεν πρέπει τα δάση να τα αφήνουμε χωρίς τη φροντίδα μας, γιατί υπάρχουν και πυρκαγιές.

Στο βιβλίο υπάρχουν εννιά μύθοι που μας λένε ότι σε όλο το κόσμο υπάρχουν μερικά δάση που τα καταστρέφουν για να τα κάνουν οικισμούς ,ή πάρκιν ή άλλα πράγματα . Yπάρχει συγκίνηση πολλή για τα δέντρα που καταστράφηκαν και όλα αυτά ήταν γνωστά με το τρόπο τους .

 

2ο βιβλίο

 

 

 

Tίτλος βιβλίου : ΤΟ ΦΟΥΣΤΑΝΙ ΤΗΣ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑΣ
Συγγραφέας : ΠΙΤΣΑ ΣΩΤΗΡΑΚΟΥ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο ήρωας αυτού του βιβλίου είναι ο Βαλάντης Χαμπίμπης. Αυτός μαζί με τους φίλους του, ανάμεσα στους οποίους είναι και η Κλεοπάτρα [ η Κλεοπάτρα είναι ένα μικρό τσιγγανόπουλο ] πηγαίνουν ένα καλοκαιρινό ταξίδι
περιπλάνησης. Εκεί κάνουν πολλά πράγματα : όπως μαζεύουν κουτάκια από αναψυκτικά, τα μαζεύουν σε μία καρότσα και μετά τα πουλάνε. Αυτοί που τα παίρνουν τα πηγαίνουν σε ένα εργαστήρι και εκεί… τα φτιάχνουν ολοκαίνουρια. Όλο αυτό λέγεται ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλο τον κόσμο. Τον κάνει όμορφο και χαρούμενο.

Ο ρόλος της Κλεοπάτρας είναι πολύ σημαντικός γιατί είναι αυτή που εμψυχώνει την ομάδα. Κάποια μέρα η Κλεοπάτρα βρίσκει ένα φλάουτο, το χάνει αλλά μετά το βρίσκει και δεν το αποχωρίζεται. Παίζει συνέχεια φλάουτο και κάνει και αυτή με τη σειρά της τον κόσμο όμορφο και χαρούμενο.

Έτσι περνούν οι μέρες χαρούμενα και επιστρέφουν στους γονείς τους!!!.

 

 

3ο βιβλίο

 

 

 

Τίτλος βιβλίου : ΜΟΓΛΗΣ
Συγγραφέας : RUDYARD KIPLING

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

O τίγρης, ο Σιρκάν, βρήκε ένα μωρό και θέλησε να το φάει. Αυτό το μωρό το είχανε χάσει οι γονείς του στη ζούγκλα. Τελικά δεν το έφαγε , γιατί το βρήκανε οι λύκοι του δάσους και τον γλίτωσαν από τα δόντια του τίγρη .Ο τίγρης έκανε πολλές προσπάθειες για να το πάρει, όμως δεν τα κατάφερε .
Για να μείνει στη φυλή των λύκων το μωρό , έπρεπε να το κρίνουν κάποιοι λύκοι. Τελικά το κρίνανε και το αφήσανε να ζήσει μαζί τους. Μία αρκούδα ο Μπαλού κι ένας πάνθηρας ο Παγκίρα του δίδαξαν τους νόμους της ζούγκλας. Η λύκαινα που τον βρήκε τον ονόμασε Μόγλη.
Μετά από χρόνια οι νέοι λύκοι ήθελαν να τον διώξουν, γιατί δεν ανήκε στην φυλή τους . Τους είχε βάλει λόγια ο τίγρης ,ο Σιρκάν. Αυτοί οι λύκοι που είχαν κρίνει τον Μόγλη ήταν γέροι πια. Τελικά τον έδιωξαν και τον έστειλαν μαζί με τους ανθρώπους. Όταν ο Μόγλης πήγαινε προς το χωριό των ανθρώπων συνάντησε ένα κυνηγό , τον πήρε στο σπίτι του και τον φρόντισε. Αυτός ο κυνηγός είχε μια κόρη. Μετά από καιρό ο Μόγλης ερωτεύτηκε την κόρη του κυνηγού. Την παντρεύτηκε και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα .Όμως του Μόγλη του έλειπε η ζούγκλα ...

 

 

4ο βιβλίο

 

 

 

Τίτλος βιβλίου :ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ
Συγγραφέας : ΚΙΡΑ ΣΙΝΟΥ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο Ρικ, ένα μικρό θηλαστικό που ζει στην εποχή των δεινοσαύρων ,ανοίγει για πρώτη φορά τα μάτια του. Όταν πρωτοβγαίνει από τη φωλιά του με τη μάνα του και τ’ αδέρφια του βλέπει μια κουκουβάγια να τρώει ένα από τα αδέρφια του .
Ο Ρικ μεγαλώνει , αλλά φοβάται να φύγει μακριά από τη μητέρα του. Έτσι αυτή αναγκάζεται και τον διώχνει. Ψάχνει να βρει μέρος για να κοιμηθεί. Τα θηλαστικά κοιμούνται την ημέρα και ξυπνούν τη νύχτα που οι δεινόσαυροι κοιμούνται.
Βλέπει για πρώτη φορά χορτοφάγους δεινόσαυρους . Σιγά σιγά ανταμώνει και Σαρκοφάγους . Προσπαθεί να συναντήσει θηλαστικά του ίδιου είδους . Τα βρίσκει και γνωρίζει μια όμορφη θηλυκιά που του αρέσει πολύ , αλλά δυστυχώς αρέσει και σε άλλο αρσενικό και δεν τον αφήνει να την πλησιάσει . Για καλή του τύχη όμως ο αντίζηλος του τρώγεται από ένα σαρκοφάγο δεινόσαυρο και έτσι ζευγαρώνει με τη θηλυκιά και κάνει μαζί της πολλά παιδιά.
Ο Ρικ βλέπει από μακριά μια ασημένια λουρίδα , αφήνει την οικογένειά του και πηγαίνει να τη δει από κοντά. Είναι η θάλασσα . Περνούν πολλές μέρες και γίνεται μια μεγάλη καταστροφή. Η νεροποντή διαρκεί αρκετές μέρες , αλλά ο Ρικ τη γλιτώνει. Ακολουθεί μια έκρηξη ηφαιστείου και οι κορυφόσαυροι για να αποφύγουν τη λάβα πέφτουν σε ένα βάραθρο και σκοτώνονται. Γυρνά ο Ρικ στη φωλιά του και βλέπει χιόνι παντού και ένα τυρανόσαυρο πεθαμένο. Το ερώτημα είναι πώς ένα τόσο δυνατό ζώο πέθανε.

 

 

5ο βιβλίο

 

 

 

Tίτλος βιβλίου: Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΒΑΓΙΑΣ
Συγγραφέας : ZΩΡΖ ΣΑΡΗ


ΠΕΡΙΛΗΨΗ


Η Βέρα, η Ζωή και η Σάσω περνούν τις φετινές καλοκαιρινές τους διακοπές μαζί με τα παιδιά τους στην Αίγινα. Μαζί τους περνά τις διακοπές της και η Νικόλ που έρχεται από τη Γαλλία. Η Νικόλ δουλεύει κοντά σ ’ έναν ψυχίατρο που ανάμεσα στους ασθενείς του έχει κι έναν Γερμανό, το Χάνς ,που θέλει να μάθει για ένα κομμάτι της ζωής του, όταν ήταν στην Ελλάδα , γιατί έχει χάσει τη μνήμη του.
Η Νικόλ θέλει να τον βοηθήσει . Γι’ αυτό , το καλοκαίρι αυτό είναι σημαντικό γι’ αυτήν και χαίρεται που κάνουν όλοι μαζί διακοπές στην Αίγινα , το νησί που αυτή πρότεινε , γιατί ο Γερμανός εκεί είχε ζήσει .
Η Νικόλ έχει μαζί της κάποιες πληροφορίες για το Γερμανό , που της έχει δώσει ο καθηγητής της. Με τη βοήθεια της Ζωής μαθαίνει για τη Βαγία, μέρος που γνώριζε η Ζωή, γιατί εκεί έχει περάσει τα παιδικά της καλοκαίρια.
Μετά την επίσκεψη της μαζί με τα παιδιά στη Βαγία μαθαίνει πως ο Γερμανός είχε κλέψει τις λίρες της οικογένειας όπου έμενε το 1943 , όταν δηλαδή στην Ελλάδα ήταν οι Γερμανοί. Ο ίδιος όμως χτυπήθηκε από νάρκη και γύρισε στην πατρίδα του.
Από τότε οι λίρες δε βρέθηκαν.
Τα παιδιά μαζί με την Νικόλ βρίσκουν το σημειωματάριο του Γερμανού και συνεχίζουν της έρευνες. Ανακαλύπτουν στη Βαγία το μέρος που είχε κρύψει ο Γερμανός τις λίρες και τις βρίσκουν .Όλο χαρά τις πηγαίνουν στην οικογένεια στην οποία ανήκαν και η Νικόλ γυρίζει στη Γαλλία.
Ο Γερμανός μετά από λίγο καιρό βρίσκει τη μνήμη του και ζητά συγχώρεση από την ελληνική οικογένεια και δίνει την υπόσχεση πως θα αναλάβει τα έξοδα των σπουδών των παιδιών της .

 

 

6ο βιβλίο

 

 

 

 

 

7ο βιβλίο

 

 

 

Τίτλος βιβλίου Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ
Συγγραφέας ΑΡΓΥΡΩ ΚΟΚΟΡΕΛΗ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Αυτό το βιβλίο που διάβασα , Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ, έλεγε για ένα κοριτσάκι που περίμενε να έρθει ο πατέρας του από την εξορία.
Επειδή ο πατέρας εκείνου του κοριτσιού, που τη λέγανε Αργυρώ, δεν μπορούσε να έρθει κοντά τους, γιατί πολεμούσε με τους Γερμανούς το 1940, η Αργυρώ με τη μητέρα της έμεναν σε θείους τους, σε γιαγιάδες και αλλού επειδή δεν είχαν χρήματα.
Η μάνα της Αργυρώς της έλεγε ότι ο πατέρας της ήταν άνδρας καμαρωτός και λυγερός που ήταν πάνω σε ένα άσπρο άλογο με χρυσά φυσεκλίκια και πολεμούσε. Της έλεγε ακόμη ότι μετά τον πόλεμο με τους Γερμανούς έγινε ένας εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των Ελλήνων. Δηλαδή οι Έλληνες έδιωχναν τους αριστερούς ( τους κουμουνιστές), όπως και ήταν ο πατέρας της Αργυρώς και τους έστελναν εξορία.
Μετά ο πατέρας της Αργυρώς βρέθηκε. Τελικά η Αργυρώ είδε τον πατέρα της μετά την εξορία που αλλαξοπίστησε και έγινε δεξιός. Τον είδε με ένα βρόμικο και μεγάλο πουκάμισο που έμοιαζε σαν σκιάκτρο , ενώ η Αργυρώ τον περίμενε με το άσπρο του άλογο και με τα χρυσά φισεκλίκια το υ και στενοχωρήθηκε πάρα πολύ .

 

 

8ο βιβλίο

 

 

 

Τίτλος : Το φάντασμα της σοφίτας
Συγγραφέας : Μάνος Κοντολέων

ΠΕΡΙΛΗΨΗ


Το βιβλίο αυτό αναφέρεται σε δύο αδέρφια το Δομίνικο και την Άννα και το φίλο της Άννας τον Ορέστη. Τα παιδιά αυτά παίζουν στη σοφίτα μιας πολυκατοικίας και περνούν εκεί τον ελεύθερο χρόνο τους.
Εκεί στη σοφίτα υπάρχει ένα μπαούλο με παλιά ρούχα και άλλα παλιά αντικείμενα. Μια μέρα αποφασίζουν να κάνουν ένα πάρτι μασκέ και να χρησιμοποιήσουν για στολές τα παλιά ρούχα που υπάρχουν στο μπαούλο.
Τότε όμως κάτι παράξενο συμβαίνει . Εμφανίζονται ο προπάππους Μήτσος και η προγιαγιά Άννα που έχουν πεθάνει και κατοικούν τώρα στη σοφίτα. Από εδώ και μπρος παρακολουθούν τη ζωή των παιδιών και μερικές φορές ανακατεύονται κιόλας.
Το πάρτι μασκέ γίνεται αλλά χάνεται η σφυρίχτρα του προπάππου και αυτός στενοχωριέται . Μετά από καιρό και πολλές προσπάθειες των παιδιών η σφυρίχτρα βρίσκεται και ο προπάππους χαίρεται πολύ.

Τα παιδιά δεν μαρτύρησαν το μυστικό της σοφίτας στους γονείς τους!!!.

 

 

9ο βιβλίο

 

 

 

Τίτλος βιβλίου: Το γειτονόπουλο του καλοκαιριού

Συγγραφέας : Ντίνος Δημόπουλος
 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

 

Αυτό το καλοκαίρι κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει στο κτήμα του μαστρου- Πολύξερου, ένα παιδί έρχεται ,τον ρωτάει πράγματα ,φεύγει και όταν ο μαστρο-Πολύξερος πάει να δει πού πηγαίνει ,το παιδί δε φαίνεται πουθενά .
Όλα άρχισαν μετά την καταιγίδα στην Αρμυρή που είχε σαρώσει τα πάντα . Ο μαστρο-Πολύξερος καθόταν κι έπινε ρακί και ένα παιδί εμφανίστηκε μπροστά του . Τον ρώταγε για πράγματα που δεν υπάρχουν. Από τότε και μετά εμφανιζόταν κάθε μέρα . Μια μέρα το παιδί μπήκε μέσα και ο μαστρο-Πολύξερος τον έπιασε με τον δίχτυ ,αλλά το παιδί ξέφυγε . Την άλλη μέρα ο μαστρο-Πολύξερος μίλησε στο παιδί ευγενικά και τότε έκαναν μια συμφωνία :το παιδί θα του έκανε ερωτήσεις ,ο μαστρο-Πολύξερος θα απαντούσε και ως αντάλλαγμα το παιδί θα δούλευε για τον μαστρο-Πολύξερο δωρεάν στο αγρόκτημα του .Μετά από λίγο έκατσαν και ο μαστρο-Πολύξερος διηγούνταν ιστορίες όπως για παράδειγμα : το δημιουργό του σύμπαντος , τον Τίνκυ , Πίνκυ Ρου και τους κουρσάρους και πολλές άλλες ιστορίες.

 

 

10ο βιβλίο

 

 

 

Τίτλος βιβλίου : Αγάπες … με ουρά

Συγγραφέας : Βούλα Μάστορη

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Το βιβλίο που διάβασα μιλάει για τη γάτα την Κλεοπάτρα και τον γάτο τον Τζίντζερ
Η αφεντικίνα των γατών πήγε στην Γαλλία για δέκα μέρες. Από εκεί καθημερινά τηλεφωνούσε στην οικογένειά της για να μάθει αν όλοι είναι καλά και φυσικά ρωτούσε και για τα γατιά της. Έτσι ησύχαζε.
Όταν γύρισε η μαμά από τη Γαλλία, έψαχνε την Κλεοπάτρα , αλλά δεν τη βρήκε. Της είπαν ότι ερωτεύτηκε … έναν γάτο , τον Πέπο και έφυγε. Έτσι μόνο ένας γάτος έμεινε στο σπίτι ο Τζίντζερ.

 

 

11ο βιβλίο

 

 

 

Τίτλος βιβλίου: Το κορίτσι με τις δυο μητέρες.

Συγγραφέας: Ι. Δ. Ιωαννίδης

Περίληψη

Το βιβλίο αυτό που διάβασα αναφέρεται σε ένα παιδί που έχει χάσει τους γονείς του στον πόλεμο ενός νησιού. Τώρα ζει με τη γυναίκα που το έσωσε και το αγάπησε .
Μια υπηρεσία , η υπηρεσία Αγνοούμενων, που έβαλαν οι γονείς του, βρήκε αυτή τη γυναίκα και της είπε πως το παιδί πρέπει να ζήσει με τη πραγματική του μητέρα. Θα γινόταν και δικαστήριο.
Η δίκη έγινε και το παιδί ύστερα από αυτό έζησε με τη μητέρα που το γέννησε.
Όταν μεγάλωσε το παιδί, έψαξαν όλοι μαζί να βρουν τη Μόνα, τη γυναίκα που το έσωσε, μα δεν τη βρήκαν ,γιατί είχε φύγει από το μέρος το οποίο ζούσε. Το παιδί στενοχωρήθηκε. Μια μέρα απρόοπτα τη βρήκαν και το παιδάκι χάρηκε πολύ και αποφάσισαν να ζήσουν όλοι μαζί χαρούμενοι και αγαπημένοι.
Μόνα και Μαρία
Μαρία και Μόνα
Λουλούδι ή Ελένη
Ελένη ή Λουλούδι
η αγάπη δε νικιέται νικά.

 

 

12ο βιβλίο

 

 

 

Τίτλος βιβλίου ΣΟΦΙΑ

Συγγραφέας Ζωρζ Σαρρή

ΠΕΡΙΛΗΨΗ


Η οικογένεια Πολυχρονιάδη που αποτελούνταν από τον πατέρα Γιάννη, τη μητέρα Αγγελική και από τρία κορίτσια, την Κρινιώ, το Μαράκι και την μπέμπα ζούσε στην Αθήνα. Η Αγγελική κουραζόταν με τις δουλειές του σπιτιού, γι’ αυτό αποφάσισε να πάρει μία υπηρετριούλα για να την βοηθάει. Πήρε τη Σοφία, ένα επτάχρονο ορφανό κοριτσάκι, χωρίς πατέρα, που ήταν από τη Βαγία.
Η Σοφία, βοηθούσε την Αγγελική, ντάντευε το μωρό, πήγαινε για ψώνια, τη βοηθούσε με τη μαγειρική και έκανε και άλλες δουλειές. Η Σοφία δεν πήγαινε σχολείο και έτσι το Μαράκι της έκανε μάθημα. Της έμαθε την αλφαβήτα και να μετράει, δηλαδή να υπολογίζει. Κάθε απόγευμα έπαιζαν στην αυλή. Κάποιες φορές η Σοφία έκλαιγε, γιατί της έλειπε η μαμά της, η γάτα της, το σπίτι της, οι φίλες της.
Μετά από λίγο καιρό η μαμά της Σοφίας, η Σημέλα, έστειλε γράμμα ότι έχει την οικονομική δυνατότητα να συντηρήσει τη Σοφία. Η Σοφία και η οικογένεια Πολυχρονιάδη στενοχωρήθηκαν πολύ, αλλά τελικά η Σοφία πήγε πίσω στη Βαγία κι έζησε με τη μητέρα της. .

 

 

13ο βιβλίο

 

 

 

Τίτλος βιβλίου : ΣΟΦΙΑ

Συγγραφέας Ζωρζ Σαρρή

ΠΕΡΙΛΗΨΗ


Η οικογένεια Πολυχρονιάδη που αποτελούνταν από τον πατέρα Γιάννη, τη μητέρα Αγγελική και από τρία κορίτσια, την Κρινιώ, το Μαράκι και την μπέμπα ζούσε στην Αθήνα. Η Αγγελική κουραζόταν με τις δουλειές του σπιτιού, γι’ αυτό αποφάσισε να πάρει μία υπηρετριούλα για να την βοηθάει. Πήρε τη Σοφία, ένα επτάχρονο ορφανό κοριτσάκι, χωρίς πατέρα, που ήταν από τη Βαγία.
Η Σοφία, βοηθούσε την Αγγελική, ντάντευε το μωρό, πήγαινε για ψώνια, τη βοηθούσε με τη μαγειρική και έκανε και άλλες δουλειές. Η Σοφία δεν πήγαινε σχολείο και έτσι το Μαράκι της έκανε μάθημα. Της έμαθε την αλφαβήτα και να μετράει, δηλαδή να υπολογίζει. Κάθε απόγευμα έπαιζαν στην αυλή. Κάποιες φορές η Σοφία έκλαιγε, γιατί της έλειπε η μαμά της, η γάτα της, το σπίτι της, οι φίλες της.
Μετά από λίγο καιρό η μαμά της Σοφίας, η Σημέλα, έστειλε γράμμα ότι έχει την οικονομική δυνατότητα να συντηρήσει τη Σοφία. Η Σοφία και η οικογένεια Πολυχρονιάδη στενοχωρήθηκαν πολύ, αλλά τελικά η Σοφία πήγε πίσω στη Βαγία κι έζησε με τη μητέρα της. .

 

 

 

 

 

 

 

 Τίτλος βιβλίου : Το σκύλο που τον έλεγαν Παρασκευά

ΠΕΡΙΛΗΨΗ


Μια μέρα του χειμώνα ένα παιδί καθώς έπαιζε έξω στο δρόμο μαζί με την αδερφούλα του , βρήκε ένα αδέσποτο σκυλάκι . Έτρεξε και το είπε της αδερφής του. Αυτή ενθουσιάστηκε και του πρότεινε να το πάρουν μαζί τους.
Πήραν το σκυλάκι μαζί τους και ρωτήσανε τη μαμά τους αν μπορούσαν να το κρατήσουν στο σπίτι τους.. Εκείνη συμφώνησε μαζί τους αλλά τους είπε πως θα ήταν φρόνιμο να πάρουν την άδεια και από τον πάτερα τους.

Όταν ο πατέρας επέστρεψε από τη δουλεία του τα δύο αδέρφια έτρεξαν κοντά του γεμάτα αγωνία να του πουν πώς πέρασαν τη μέρα τους. Έφτασε η στιγμή να του πουν και για το σκύλο που βρήκαν. Ένιωσαν αμήχανα περιμένοντας το τι θα έλεγε ο πατέρας .Ξαφνιάστηκαν όταν άκουσαν τον πάτερα να λέει ότι θα ήθελε να είχαν ένα δικό τους σκυλάκι .

Τα παιδιά ονόμασαν το σκύλο Παρασκευά και πέρασαν όμορφες στιγμές μαζί του. Επισκέπτονταν συχνά τον κτηνίατρο και φρόντιζαν πολύ καλά το αγαπημένο τους σκυλάκι.

 

 

Tίτλος βιβλίου: Ο ονόματα δε λέμε

Συγγραφέας Αργυρώ Κοκορέλη

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα παιδί που τον έλεγαν Πέτρο και δεν έτρωγε το φαγητό του.
Έτσι η μητέρα του σκέφτηκε να του πει ένα παραμύθι για να τον κάνει να φάει.
.. .. Ήταν ένα παιδί, Ο ονόματα δε λέμε, που έμενε σε μία πόλη όπου οι άνθρωποι δεν τον ήξεραν, γι’ αυτό του πέταγαν…πράγματα. Κάποτε όμως εμφανίστηκαν κάποια αγριογούρουνα που τρόμαζαν τους ανθρώπους. Τότε αυτό το παιδί , Ο ονόματα δεν λέμε ,κατάφερε να τους πιάσει. Οι άνθρωποι χάρηκαν και από τότε τον αγάπησαν. Μετά από λίγο εμφανίστηκε και ο βασιλιάς της πόλης και του είπε ότι θα τον παντρέψει με την κόρη του, επειδή νίκησε γενναία τα αγριογούρουνα. Ο Oνόματα δε λέμε δεν ήθελε να την παντρευτεί κι έτσι το έσκασε. Οι στρατιώτες τον κυνήγησαν. Εκείνος όμως τους ξέφυγε , αλλά για κακή του τύχη έπεσε πάνω σε κοπριά. Τελικά γλίτωσε .
Η μητέρα του Πέτρου εννοούσε εκείνον όταν διηγούνταν την ιστορία.

 

 

 

 

 

 

Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα ...

 

Φιλοξενία ιστοσελίδας από το sch.gr

 

Πνευματικά Δικαιώματα ® - 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου - 2003-2010