Επιστροφή στην αρχική σελίδα

'' Αποκαλύπτω τα συναισθήματά μου"

  Στα πλαίσια των βιωματικών δραστηριοτήτων που υλοποιούνται σε συνεργασία των εκπαιδευτικών με την Κοινωνική Λειτουργό, το τμήμα της Ε τάξης έλαβε μέρος στις δραστηριότητες με θέμα την διαχείριση συναισθημάτων και θυμού. Στην πρώτη συνάντηση οι  μαθητές ήρθαν σε επαφή με τις έννοιες του θυμού, την έκφραση συναισθημάτων και τα πρωτογενή συναισθήματα που μπορεί να υποκρύπτονται πίσω από τον θυμό.
  Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τα θέματα που τους προκαλούν θυμό και ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια (σωματικά και νοητικά) ώστε να είναι σε θέση να τα αναγνωρίζουν και να τα διαχειρίζονται.
 Στόχος της συγκεκριμένης άσκησης ήταν τα παιδιά να αναγνωρίζουν τα συναισθήματα τους, να τα αποδέχονται και να τα εκφράζουν με υγιείς τρόπους.
  Στην δεύτερη συνάντηση μας, δόθηκαν μπαλόνια σε όλους τους μαθητές όπου μέσα τοποθέτησαν χαρτάκια στα οποία ανέγραφε ο καθένας κάτι που μπορεί να τον
  θυμώνει ή να τον προβληματίζει. Τα χαρτάκια τοποθετήθηκαν στο εσωτερικό των μπαλονιών και απέξω ανέγραψαν την εικόνα που επιθυμούν να δείχνουν στον κοινωνικό περίγυρο.
  Εν συνεχεία, σηκώθηκαν ένας ένας οι μαθητές και όποιος το επιθυμούσε μοιραζόταν αυτό που έχει στην καρδιά του και δεν ξέρουν οι άλλοι, σπάζοντας το μπαλόνι. Η άσκηση αυτή στόχο είχε την ανάπτυξη εμπιστοσύνης στην ομάδα αλλά και να ενισχύσει τα παιδιά που δεν εκδηλώνουν αυτά που αισθάνονται να τα εξωτερικεύσουν.
  Επιπλέον, να κατανοήσουν οι μαθητές πως και οι υπόλοιποι συμμαθητές τους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και πολλές φορές η εικόνα που παρουσιάζουμε στους άλλους μπορεί να μην αντικατοπτρίζει τα πραγματικά μας συναισθήματα. Γενικότερα, οι βιωματικές δραστηριότητες στόχο έχουν να αναπτύξουν την ενσυναίσθηση στον μαθητικό πληθυσμό
  που θα είναι ένα σημαντικό εφόδιο για την σταδιοδρομία τους και τις διαπροσωπικές τους σχέσεις.
Μουρελάτου Αγγελική - Κοινωνική Λειτουργός


     

 

Υπεύθυνοι  Εκπαιδευτικοί: 

Μουρελάτου Αγγελική - Κοινωνική Λειτουργός

Αγγελοπούλου Θάλεια - Παράλληλη στήριξη

Βασιλόπουλος Κων/νος - Δάσκαλος τάξης

 

 

 

Σχ. Έτος -  2022-23

Επιστροφή στην αρχική σελίδα