Επιστροφή στην αρχική σελίδα

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

                                                 Φωτογραφίες από την ομιλία                                                   

Την Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017, επισκέφτηκε το σχολείο μας, ύστερα από πρόσκληση των εκπαιδευτικών της Στ΄τάξης,

Εκπρόσωπος του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μίλησε στους μαθητές της Ε΄ και Στ΄τάξης, παρουσία του Δ/ντή του σχολείου και των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στις παραπάνω τάξεις,  για την ασφαλή πλοήγησή τους στον κόσμο του διαδικτύου.

   Στόχος της δράσης αυτής ήταν να καταδειχτεί στους μαθητές ότι ο συναρπαστικός κόσμος του διαδικτύου, που έχει πολλές θετικές πλευρές, όπως είναι η ανεύρεση χρήσιμων πληροφοριών και η ψυχαγωγία, μπορεί να καταστεί άκρως επικίνδυνος για τους ίδιους, αν δε γίνεται η πλοήγηση σ΄αυτόν με ασφάλεια.

    Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το ότι δεν πρέπει να δίνουν τα προσωπικά ή τα οικογενειακά τους στοιχεία με κανένα τρόπο στο διαδίκτυο. Ότι απαγορεύεται μέχρι την ηλικία των 14 ετών να έχουν facebook και instagram. Ότι θα πρέπει να είναι μπροστά στην οθόνη ενός Η/Υ ή ενός κινητού το πολύ μισή ώρα κάθε μέρα και ότι δύο ώρες πριν από τον ύπνο τους, θα πρέπει να έχουν απομακρυνθεί από όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές( τηλεόραση, Η/Υ, κινητό), διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος ο ύπνος τους να μην είναι καθόλου ήρεμος.

    Οι μαθητές παρακολούθησαν με πολύ προσοχή τα όσα τους εξήγησε ο εκπρόσωπος του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, του έκαναν ερωτήσεις και προβληματίστηκαν από όσα άκουσαν και είδαν μέσα από τα videos, που παρακολούθησαν.

     Στο τέλος το σχολείο πρόσφερε δώρα, γλυκά και ευχετήριες κάρτες στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ο Δ/ντής του σχολείου μας, του πρόσφερε μια ευχαριστήρια επιστολή στην οποία τόνιζε τη σημαντικότητα του έργου που προσφέρει το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

     Ελπίζουμε να συνεχιστούν τέτοιες δράσεις που αποσκοπούν στην ασφαλή εξοικείωση των μαθητών με τις νέες τεχνολογίες και το internet.

                                                                                         

                                                         Υπεύθυνη της δράσης:

                      Λάμπρη Βαρβάρα ( Δασκάλα της ΣΤ2 τάξης)

 

 

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί 

Λάμπρη Βαρβάρα - ΣΤ2

Μουσσάς Ιωάννης - ΣΤ1

Αργυράκης Δημήτριος - Ε

 

Σχ. Έτος -  2017-18

 

Επιστροφή στην αρχική σελίδα