8ο τεύχος της εφημερίδας ¨Μαζί...¨

Οι συνταγές μας

ΣΠΙΤΙΚΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα πτι- μπερ Παπαδοπούλου
1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
200 γραμ. Μαλακή μαργαρίνη
¾ φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη
¾ φλιτζανιού του τσαγιού κακάο
¾ φλιτζανιού του τσαγιού γάλα συμπυκνωμένο
6 κουταλιές brandy και 1/3 του φλιτζανιού για το γαρνίρισμα
1 αυγό
Κακάο ή ινδική καρύδα για επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε σε σκεύος μπαιν μαρί τη μαλακή μαργαρίνη,τη ζάχαρη, το κακάο ,το γάλα , τις 6 κουταλιές brandyκαι το αυγό και τα βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια αραιή κρέμα.
2. Χτυπάμε στο μίξερ τα μπισκότα μέχρι να ΄γίνουν σκόνη. Τα αναμειγνύουμε με τα καρύδια, τα ρίχνουμε στο μείγμα που βράσαμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
3. Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να φορμαριστούν. Τα περνάμε στο brandyκαι τα κυλάμε στην ινδική καρύδα ή στο κακάο.

2-3 ώρες στο ψυγείο

Από τη μαθήτρια Χρυσάνθη Πολλάτου ΣΤ2

 

ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΑ Nachos ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ
1/2κ. κιμάς
½ μεξικάνικη σάλτσα
4 φλιτζάνια Nachos chips
1 φλιτζάνι τυρί Γκούντα
½ φλιτζάνι ντομάτες ψιλοκομμένες και φρέσκο κρεμμυδάκι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Τσιγαρίζουμε τον κιμά με λίγο λάδι για μερικά λεπτά.
2. Ρίχνουμε τη μεξικάνικη σάλτσα.
3. Στρώνουμε τα μισά Nachos chips σε πιατέλα και ρίχνουμε τον κιμά και το τυρί.
4. Στρώνουμε τα άλλα μισά Nachos chips, προσθέτουμε κιμά και το υπόλοιπο τυρί.
5. Τέλος πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένες ντομάτες και με φρέσκο κρεμμυδάκι..
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ...

Από τη μαθήτρια Μερόπη Σαντοριναίου ΣΤ2

 

ΤΣΙΖ ΚΕΊΚ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ

ΥΛΙΚΑ
60 γραμ. Μπισκότα digestive τριμμένα
50 γραμ, σκούρη ζάχαρη
60 γραμ. Βούτυρο λιωμένο

ΥΛΙΚΑ ΤΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
900 ΓΡΑΜ. Τυρί Φιλαδέλφια
60 γραμ. Ζάχαρη
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
2 κουταλιές σκόνη κορνφλάουερ
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
½ φλιτζανάκι άχνη
Γρεναδίνη
Κόκκινη τρούφα
3 γλασαρισμένα τρουφάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ανακατεύουμε τα μπισκότα με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο.
2. Δουλεύουμε το μείγμα με τα χέρια ,το απλώνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα σε σχήμα καρδιάς και το πατάμε με τα χέρια για να απλωθεί παντού και να ισιώσει η επιφάνεια.

3. Το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
4. Ψιλοκόβουμε τις φέτες πορτοκαλιού, τις στραγγίζουμε για να πάρουμε τον χυμό τους σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
5. Χτυπάμε το τυρί κρέμα με το βούτυρο μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
6. Προσθέτουμε τα αυγά το κορν-φλάουερ, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε το μείγμα με σύρμα.
7. Ανακατεύουμε και τα ψιλοκομμένα πορτοκάλια και αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα.
8. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
9. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε για 3-4 ώρες.
10. Για την επικάλυψη προσθέτουμε την άχνη και λίγη λίγη την γρεναδίνη.
11. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πυκνόρρευστο γλάσσο..
12. Αλείφουμε γλάσσο το κεικ και το διακοσμούμε με γλασσατισμένα φρούτα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...

Από τη μαθήτρια Βάσια Λιόνα ΣΤ2
 

Επιστροφή στο μενού του 7ου τεύχους της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας ...

Γρήγορο ΜΕΝΟΥ

Αρχική
Το σχολείο μας
Σχολικό Έτος
Σύλλογος γονέων
Η εφημερίδα μας
Έγγραφα
Πιστοποίηση
Υλικό
Εργασίες
Ειδήσεις
Βήμα εκπαιδευτικού
Συνδέσεις
Χάρτης