7ο τεύχος της εφημερίδας ¨Μαζί...¨

<< Αθλητικά - Το ποδόσφαιρο >>

¨Εσύ και οι συμπαίκτες σου¨
Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα στο οποίο κανένας παίκτης, όσο καλός κι αν είναι, δεν μπορεί να κάνει τα πάντα μόνος του, γιατί τόσο η νίκη όσο και η ήττα είναι ομαδική υπόθεση.


¨Το ομαδικό πνεύμα¨
Είναι δύσκολο για μια ομάδα να παίξει καλά αν υπάρχουν προστριβές ανάμεσα στους παίκτες. Οι συμπαίκτες μιας ομάδας πρέπει να βοηθούν ο ένας τον άλλο.


¨Τα συστήματα¨
Για να λειτουργεί μια ομάδα, πρέπει να είναι οργανωμένη με τέτοιον τρόπο, ώστε ο κάθε παίκτης να ξέρει τι να κάνει μέσα στο γήπεδο σε σχέση και με τους συμπαίκτες του – σε τέλεια αρμονία, σαν μια καλά συντονισμένη ορχήστρα.


¨Η διορατικότητα¨
Το να κρατάς ψηλά το κεφάλι και να κατέχεις στην εντέλεια την ικανότητα να στέλνεις την μπάλα εκεί που θέλεις να πάει είναι τα δύο βασικά στοιχεία της διορατικότητας.


¨Εσύ και το παιχνίδι¨
Εκτός από όμορφο, το ποδόσφαιρο είναι και απλό παιχνίδι και ίσως η ομορφιά του να βασίζεται ακριβώς σε αυτό, στην απλότητά του.
Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι λίγοι και μπορεί να τους καταλάβει ο καθένας. Όμως δεν είναι εύκολο να τους εφαρμόσεις, αν δεν τους γνωρίζεις.

 

 

¨Εσύ και … ο εαυτός σου¨
Για να πετύχεις τα καλύτερα αποτελέσματα, το να γνωρίζεις απλώς ποδόσφαιρο δεν είναι αρκετό.
Εσύ είσαι αυτός που αγωνίζεται, γι’ αυτό πρέπει επίσης να γνωρίζεις καλά και τον εαυτό σου.


¨Πώς, πού, πόσο και πόσοι¨
Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που μπορείς να παίξεις παντού, για ώρες και χωρίς συγκεκριμένο αριθμό παικτών. Όμως, όταν παίζεις ένα «επίσημο» παιχνίδι, πρέπει να ακολουθείς κάποιους συγκεκριμένους κανόνες και φυσικά μην ξεχνάς την παρουσία του διαιτητή, που είναι απαραίτητος σε ένα «επίσημο» παιχνίδι.


¨Οι ποινές¨
Αν παραβείς τους κανονισμούς, πρέπει να υποστείς τις συνέπειες. Η εξαιρετικά άσχημη συμπεριφορά μπορεί ακόμη και να σε βγάλει από το παιχνίδι.


¨Φυσική προετοιμασία¨
Το σώμα είναι σαν μια μηχανή. Πρέπει να είναι εξαιρετικά αποδοτική για να σου επιτρέψει να τρέχεις πάνω κάτω στο γήπεδο.


¨Οδηγίες χρήσης¨
Μόνο οι σωστές προφυλάξεις και η προσοχή θα σε βοηθήσουν να χαρείς με ασφάλεια το ποδόσφαιρο.


¨Εξοπλισμός¨
Είναι σημαντικό να επιλέγεις προσεκτικά και να φροντίζεις τον ποδοσφαιρικό σου εξοπλισμό.


 

Κελαϊδής Εμμανουήλ 

Ολίνα Βασιλοπούλου  

Λέκκας Αθανάσιος 

Αθανασόπουλος Αντώνης  

 

Επιστροφή στο μενού του 7ου τεύχους της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας ...

Γρήγορο ΜΕΝΟΥ

Αρχική
Το σχολείο μας
Σχολικό Έτος
Σύλλογος γονέων
Η εφημερίδα μας
Έγγραφα
Πιστοποίηση
Υλικό
Εργασίες
Ειδήσεις
Βήμα εκπαιδευτικού
Συνδέσεις
Χάρτης