Ειρήνη

                                                                                                               

 

 

 

     Κάθε χρόνο σημειώνονται περίπου 500. 000 σεισμικές δονήσεις. Οι περισσότερες είναι τόσο ασθενείς, ώστε γίνονται αντιληπτές μόνο από ειδικά όργανα, τους σεισμογράφους.

     Οι ισχυροί σεισμοί προξενούν σοβαρές ζημιές και ορισμένοι, βιβλικές καταστροφές. Οι σεισμοί στον βυθό της θάλασσας προξενούν παλιρροϊκό κύμα που χαρακτηρίζεται από μεγάλο πλάτος και ταχύτητα διάδοσης. Αυτό το λένε ΤΣΟΥΝΑΜΙ. Στις 28/12/2004 έγινε μεγάλη καταστροφή. Σεισμός 8,9 RICHTER σημειώθηκε στον Ινδικό Ωκεανό. Στις 8 .00 το πρωί και στις 10.15 το τσουνάμι χτύπησε τις καρδιές όλου του κόσμου

 

 

 

Μπουζαλάκος Πέτρος

Αχιλλέας Γκαντζιός – Ε2

 

ΤΣΟΥΝΑΜΙ

Ένα πανύψηλο κύμα σηκώνεται ξαφνικά στον ορίζοντα. Τι έχει συμβεί; Ο σεισμός αυτή τη φορά έχει γίνει κάτω από τη θάλασσα και ο θαλάσσιος βυθός, τρέμοντας, έχει προκαλέσει γιγαντιαία κύματα που μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες καταστροφές: είναι ο θαλάσσιος σεισμός, που οι Ιάπωνες ονομάζουν «τσουνάμι».

 

Το τσουνάμι που έπληξε τις χώρες του Ινδικού Ωκεανού μάς υπενθυμίζει πόσο ευάλωτοι είμαστε μπροστά στην έκρηξη οργής της φύσης.

Η Ν. Α. Ασία βίωσε την έλλειψη συστημάτων προειδοποίησης και ο παράδεισος των δυτικών παραθεριστών μετατράπηκε σε μια «υγρή κόλαση».

Αυτή τη στιγμή οι προηγμένες χώρες καλούνται να στηρίξουν τις πληγείσες χώρες και να ανακουφίσουν τον ανθρώπινο πόνο.

 

Η κινητοποίηση ανθρωπιστικής βοήθειας ήταν άμεση απ’ όλες τις χώρες, τις υπηρεσίες, τους γιατρούς του κόσμου κ. λ. π.

Άμεση ήταν και η ανταπόκριση του κόσμου με κάθε τρόπο και μας συγκινεί ιδιαίτερα η συνδρομή των μικρών παιδιών.

 

Αυτό το γεγονός που θυμίζει βιβλική καταστροφή και που επηρέασε αρνητικά όλο τον πλανήτη, πρέπει να μας ευαισθητοποιήσει όλους και να φροντίσουμε με κάθε τρόπο να διώξουμε τον πόνο και τη θλίψη απ’ τα μάτια αυτών των ανθρώπων.

 

Έχουν δικαίωμα να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους, να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους και τα όνειρά τους που τους τα γκρέμισε μέσα σε λίγα λεπτά αυτό το άγριο, πελώριο κύμα, το «ΤΣΟΥΝΑΜΙ».

 

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ – Ε2