Ειρήνη

                                                                                                               

 

 

 

 

Στην προσπάθειά μου ν’ ασχοληθώ με κάποιο άθλημα, επέλεξα το άθλημα του TAE KWON DO.

 

Στα Κορεάτικα TAE σημαίνει «χρησιμοποιώ τα χέρια μου». KWON  σημαίνει «χρησιμοποιώ τα πόδια μου» και DO σημαίνει «χρησιμοποιώ τα μυαλό μου».

Καθώς καταλαβαίνετε  το TAE KWON DO είναι μια πολεμική τέχνη που συγχρόνως αθλείς το σώμα σου και το μυαλό σου.  Μέσα από το άθλημα αυτό μαθαίνεις την αυτοάμυνα, την πειθαρχία, την αυτοσυγκέντρωση.

 

Ο δάσκαλος του TAE KWON DO είναι πρόσωπο πάρα πολύ σεβαστό και είσαι υποχρεωμένος να δείχνεις ταπεινότητα και πολύ σεβασμό.

 

Μαθαίνοντας TAE KWON DO πρέπει πάντα να σέβεσαι τον αντίπαλο και την τεχνική του να μάχεσαι, την χρησιμοποιείς ΜΟΝΟ και ΟΤΑΝ πρέπει να αμυνθείς.  ΠΟΤΕ δεν επιτίθεσαι και δεν χρησιμοποιείς τις ικανότητές σου για να κάνεις κακό ή επίδειξη σε κάποιον άλλο.

 

Μαθαίνεις την αυτοσυγκέντρωση που πάνω απ’ όλα είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι του αθλήματος.  Αυτό σε βοηθά γενικά να εξασκείς τον εαυτό σου μέσα από την αυτοσυγκέντρωση, ώστε να μπορείς ν’ αντιμετωπίσεις γενικά στη ζωή σου κι άλλες δυσκολίες

 

Με λίγα λόγια το TAE KWON DO είναι ένα άθλημα που μπορεί να γυμνάζει το σώμα σου, μα περισσότερα απ’ όλα γυμνάζει τον χαρακτήρα, που είναι και βασικό στοιχείο για την πορεία σου ως άνθρωπος και ως προσωπικότητα.

 

Μαριλένα Αρβανιτάκη – Ε2