Ειρήνη

                                                                                                               

 

 

 

 

Τίτλος βιβλίου: Αργυρώ

Συγγραφέας: Νίτσα Τζώρτζογλου

 

Περίληψη

 

Η Αργυρώ είναι ένα γυμνασιόπαιδο που ζει σ’ ένα χωριό της Ηπείρου. Μια μέρα καθώς έπαιζε με τους φίλους της μια χειροβομβίδα έσκασε στα χέρια της. Οι γιατροί, για να τη σώσουν, αναγκάστηκαν να την ακρωτηριάσουν.

Στην αρχή όλα της φαίνονταν δύσκολα κι ακατόρθωτα. Όμως η Αργυρώ κατάφερε να ξεπεράσει την αναπηρία της αντικαθιστώντας τα χέρια, που δεν είχε, με άλλα μέλη του σώματός της.

 

Ο Ζήσης, ο αδερφός της, που ήταν φοιτητής της ιατρικής, σκέφτηκε ότι θα μπορούσε η Αργυρώ να αντικαταστήσει τα χέρια της με άλλα πλαστικά.

Αυτή η ιδέα έγινε πράξη, όταν ο Ζήσης κι η Αργυρώ πήγαν στην Αμερική.

Αυτή η επέμβαση διευκόλυνε τη ζωή της Αργυρώς εκτός από τη ζωγραφική που ήταν το μεγάλο της ταλέντο.  Αυτή όμως έμαθε να ζωγραφίζει με το πόδι. Με αυτό τον τρόπο η Αργυρώ κατάφερε να κερδίσει ένα βραβείο για μια ζωγραφιά που είχε σχεδιάσει με το πόδι.

 

 

Η άποψή μου

 

Κατά τη γνώμη μου αυτό το βιβλίο θα πρέπει να το διαβάσει κάθε παιδί και κάθε γονιός. Μέσα από το ατύχημα της Αργυρώς τα παιδιά καταλαβαίνουν τον κίνδυνο που κρύβουν τα παλιοσίδερα. Ο αγώνας της Αργυρώς για τη ζωή, το θάρρος της, η επιμονή και η υπομονή της και τέλος οι επιτυχίες της δείχνουν τις αστείρευτες δυνάμεις που κρύβει κάθε άνθρωπος με κάποια αναπηρία μέσα του. Η Αργυρώ κατάφερε με πολύ αισιοδοξία και βάζοντας το μυαλό της να δουλέψει να αντικαταστήσει τα χέρια της με άλλα μέλη του σώματος.

Μακάρι το πάθημα της Αργυρώς να γίνει μάθημα σε όλους μας.

 

 

Σκουρής Ιωάννης - Ε1