Ειρήνη

                                                                                                               

 

 

Πίττα Αγ. Φανουρίου

12 είδη

Όσα είναι τα μαρτύρια του Αγίου

 

1

1 ποτήρι λάδι

2

2 ποτήρια ζάχαρη

3

Μισό ποτηράκι κονιάκ

4

1 κουταλάκι κανέλλα

5

1 μπέκιν φακελάκι + μισό κουταλάκι

6

1 βανίλια

7

1 ποτήρι πορτοκάλι και

8

2 ποτήρια νερό χλιαρό

9

Αμύγδαλα χονδρά κομμένα για τη ζύμη και ολόκληρα για το σταυρό

χονδροκομμένα.

10

Σταφίδα ξανθή (ή) καρύδια

11

Σόδα ελάχιστη σε κουταλάκι γλυκού

12

1 κιλό αλεύρι αλατίνη (κατά προτίμηση)

 

Εκτέλεση

 

Στη λεκάνη βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα, τα κτυπάμε επί 10 λεπτά.

Κατόπιν ρίχνουμε το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού και τη σόδα που τη διαλύουμε μέσα στο πορτοκάλι, στην συνέχεια τα υπόλοιπα και τα 2 ποτήρια νερό.

Τελευταία το αλεύρι όπου το έχουμε ανακατέψει με το μπέκιν.

Αλείφουμε το ταψί με λάδι και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Γυρίζουμε το ταψί και το χτυπάμε για να πέσει το περιττό αλεύρι.

Ψήνετε σε μέτριο φούρνο

 

ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

Τμήμα Α1