Ειρήνη

 

Αξιοπερίεργα

Το 1975 , στην Βαυαρία, η αστυνομία έκλεισε έναν αυτοκινητόδρομο επί οκτώ ολόκληρες ώρες, για να τον διασχίσουν χιλιάδες βατράχια που κατευθύνονταν στα μέρη που αναπαράγονταν κάθε χρόνο !

Στην Κίνα πωλείται μια μπύρα, η οποία φτιάχνεται από φρέσκο γάλα αγελάδας.

Μια γάτα που πέφτει από τον εικοστό όροφο ενός κτηρίου έχει 30  % περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει από ότι μια που πέφτει από τον έβδομο όροφο.  Χρειάζονται περίπου οκτώ όροφοι για να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει και να προσγειωθεί με ασφάλεια.

 Μαρινέλα Μερτίρη ΣΤ1

  

Παράξενοι θάνατοι – σπουδαίων ανδρών

Ο μέγας σοφός Σωκράτης κατηγορήθηκε από δύο άντρες ότι εισάγει κοινά δαιμόνια. Καταδικάστηκε, ήπιε το κώνειο και πέθανε σε ηλικία 70 ετών το 399 π.χ.

Ο Χίλων ο Λακεδαιμόνιος, ένας από τους 7 σοφούς αγκάλιασε το γιο του που επέστρεφε Ολυμπιονίκης στην πυγμαχία και ξεψύχησε από υπερβολική χαρά τον 6ο αιώνα π.χ. και σε μεγάλη ηλικία.

Ο Αισχύλος πέθανε το 456 π.χ. όταν έπεσε στο κεφάλι του ποιητή και τον σκότωσε, μια χελώνα την οποία άφησε ένας αετός να πέσει από ψηλά για να σπάσει το καβούκι της.

Ο σπουδαίος Αθηναίος τραγικός ποιητής Σοφοκλής πνίγηκε από μια ρόγα σταφυλιού το 426 π.χ.

Ο σπουδαίος Αθηναίος ρήτορας Δημοσθένης καταδικάστηκε σε θάνατο. Κατέφυγε διωκόμενος από τους Μακεδόνες στο ναό του Ποσειδώνος στην Καλουρία, όπου ήπιε δηλητήριο, και πέθανε το 332 π.χ.

 

Κούκουνα  Μαρία Δ1